Sant Jordi a Cervelló

Creem una història entre totxs?

«Creem una història entre totxs?», és una iniciativa de cocreació cultural, impulsada per dues veïnes de Cervelló, l’Aina Molins i la Carol Börjesson, on participen 27 Entitats del poble i més de 100 veinxs.

El projecte proposa seguir el fil d’una història, iniciada per una entitat del poble, on grans i petits, el botiguer i la veïna del cinquè, creen sinèrgies i s’esdevè una història amb diferents maneres de ser.

18 videos, dues setmanes i 100 persones. Això és el que ha calgut per donar vida a aquest projecte! I el resultat és una xarxa d’entitats, que desitgem segueixi treballant conjuntament en futurs projectes!

Gràcies a tots per participar, sense vosaltres, això no hagués estat possible.

Estem confinades, sí!
Però volem fer Poble, volem fer Cultura!

creem un hisa
carol-2
aina

Creem una història entre totxs?

Reproducir vídeo

La Calaixera

La Calaixera va néixer el 1980 a la població de Cervelló com a grup amateur de teatre. Aquest estiu celebra 40 anys representant produccions i donant vida a la cultura teatral i musical. Per aquest motiu, ens va semblar molt bona iniciativa participar en aquesta proposta per tal de fer viure la cultura en aquest moment en què tots els teatres tenen el seu teló a baix!

Reproducir vídeo

Biblioteca de Cervelló

La Biblioteca de Cervelló fou inaugurada  l'any 2006. És un servei municipal gestionat per conveni entre l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona. La nostra missió és satisfer les necessitats d'informació, formació i lleure de manera gratuïta a tots els ciutadans.
Moltes gràcies per aquest projecte que heu creat i ens ha permès crear sinèrgies i fer volar la imaginació entre t@ts! Fem poble! Fem cultura!

Reproducir vídeo

Coral Diana

Gràcies a gent del poble, de cap allà el 1860, sota la direcció de persones amb coneixements de música i perquè els nois no anéssin pel carrer, van formar una coral que en el seu principi ja va rebre el nom de Coral Diana, sota la insignia dels "Cors de Clavé"
El lema dels Cors de Clavé era i és: "Progrés, virtud i amor". A totes les entitats, rebeu el nostre més sincer afecte.

Reproducir vídeo

Els Encaputxat Diabòlics

Els Encaputxat Diabòlics, van ser fundats el 1993.
Destaquen, d'entre els seus valors, per ser una entitat poc tradicional, feta a si mateixa que promou la cultura de Foc català!
 Ens ha encantat formar part d'aquest projecte tan integrador, hem rigut molt!
Gràcies per la iniciativa! Fem Poble, Fem Cultura!  Foc Foc Foc!

Reproducir vídeo

El Grup de Recerca

El Grup de Recerca és una entitat dedicada a l'estudi i divulgació de la història, el patrimoni, les tradicions i la cultura de Cervelló. La vostra iniciativa ens ha agradat molt, perquè es fa en un Sant Jordi diferent i fomenta la participació. Felicitats!

Reproducir vídeo

As. Veïns Can Guitart Vell

L'Associació de Veïnxs de Can Guitart Vell és una iniciativa jove, que va néixer el mes de juliol de l'any passat, per fer de la urbanització un lloc millor per viure-hi. El projecte de Sant Jordi ens ha permès fer xarxa, conèixer als nostres veïnxs i aportar el nostre granet de sorra a aquesta Festa! Fem Poble! Fem cultura!

Reproducir vídeo

Esplai El Raconet

L’Esplai el Raconet va néixer el 23 d’abril de l’any 1980. Aquest any celebrem 40 anys de lleure al municipi! I hem volgut participar del projecte per fer més amè el confinament dels infants i joves i ajudar-los a endinsar-se en un món màgic i ple d’aventures.

Reproducir vídeo

Eix Social / Esplanta

L’Associació Eix Social / Esplanta es va fundar l’any 2015 Per 7 bruixes i bruixots (La Vero, Gisela, Joan Antón, Edu, Xavier  i en Robert) amb el convenciment que empoderant les persones, el nostre poble seria màgic. Per aixó hem buscat la convergència de tots els col.lectius, organitzacions i persones que mantinguin intacta la màgia, per canviar tot alló que no ens agrada.

Reproducir vídeo

Som-Hi-Li!

Som-Hi-Li! Neix l'any 2010 amb l'objectiu de gaudir i fer gaudir, a tothom, de la música. Som una colla de músics aficionats que s'atreveixen amb tot. A les nostres activitats (concerts, espectacles, teatre, etc.) la música sempre hi és present i ens encanta fer participar a la gent. Per això hem format part, i gaudit molt, d'aquest fantàstic projecte. Gràcies, Aina i Carol per l'oportunitat que ens heu brindat. Salut i Música!

Reproducir vídeo

Ajuntament de Cervelló

L’Ajuntament de Cervelló dona suport a tot el teixit associatiu del municipi i a les iniciatives que proposen al llarg de l’any en tots els àmbits: culturals, esportius, socials... En una festivitat tan especial com la de Sant Jordi, també ha volgut estar present i oferir-vos una història de la mà de la persona que està al capdavant, l’alcalde José Ignacio Aparicio i d'algunes treballadores municipals.

Reproducir vídeo

Cervemakers 1

Cervemakers, és una associació sense ànim de lucre, creada el 2018. L'objectiu de l'Associació és apropar la tecnologia i les eines de fabricació digital als veïns i veïnes de Cervelló i rodalíes. Creiem en els moviments col.laboratius i els nostres puntals són la participació ciutadana i l'intercanvi de coneixement!​

Reproducir vídeo

Cervemakers 2

Cervemakers, és una associació sense ànim de lucre, creada el 2018. L'objectiu de l'Associació és apropar la tecnologia i les eines de fabricació digital als veïns i veïnes de Cervelló i rodalíes. Creiem en els moviments col.laboratius i els nostres puntals són la participació ciutadana i l'intercanvi de coneixement!​

Reproducir vídeo

As. Activitats Artístiques

L'Associació d'Activitats Artístiques, amb les sigles AAA. Va ser creada el dia 20 de juliol de l'any 2000. Aquesta és una Entitat sense ànim de lucre, on es pot dur a terme tallers de dibuix i pintura i tallers de ceràmica.​

Reproducir vídeo

Club de Rugby Cervelló

El club de rugbi Cervelló es va fundar en 2018, amb la idea de fer oferir un esport diferent al poble, una extraescolar vinculada a la federació catalana. Al projecte es va anar unint més gent, fins a tenir 89 llicències i nens i nenes en totes les categories, des de sub 6 fins a sub 18. Aquest projecte ens ha ajudat a recordar els inicis del club, on estem ara i cap a on volem anar.​

Reproducir vídeo

Geganters i grallers

La colla de geganters i grallers de Cervelló es va formar l'any 1998 i des de llavors fa ballar a en Guillem, l'Elvira, en Cento, la Rosita i en Guerau per tots els racons del món al ritme de la gralla i el timbal. Com a colla ens ha agradat participar en aquesta iniciativa perquè reflecteix la idea de treball en equip que es duu a terme en totes les cercaviles.​

Reproducir vídeo

La Penya Blaugrana

La Penya Blaugrana de Cervelló va néixer l'any 1995 amb un sol equip de prebenjamins format per 14 nens.
Aquest any que celebrem el nostre 25 aniversari, ens sentim molt orgullosos de tenir més de 130 nens i nenes jugant i aprenent al nostre club!​

Reproducir vídeo

AFA Escola Nova

L'Afa representa a les famílies de l'Escola Nova. Gestiona els serveis que fan més fàcils el dia a dia a les famílies, col·labora amb l'escola i està present a la vida del poble. És per aquest motiu que hem volgut participar en aquest projecte, perquè uneix la idea de fer poble i potenciar l'educació i la cultura.

Reproducir vídeo

As. Veïns Can Pi

L'associació de veïnes i veïns de Can Pi va néixer l'any 2018, per tal de fer barri, i donar visibilitat a la nostra urbanització dins de Cervelló. No vam dubtar en participar en la festa alternativa de Sant Jordi; per tots nosaltres és molt important fer poble i cultura!